Shirok Sokak 61 Bitola, Macedonia

Хамидие

Your Reservation
Check In
Night
Check Out
Rooms
Room 1
Adults
Children

Хамидие

Start From51,00€ / Night
Bed1 King Bed
Bed1 Sofa
Max People4
ViewCity, Main Street
Room Size28 sqm.
WifiYes
Daily Room ServiceYes
Tea/Coffee MakerYes
Flat-screen TVYes
Private BathroomYes
Air ConditioningYes
RefrigeratorYes
BalconyYes

Хамидие Џамеси, или улица на Коњаницитe (Hamidiye) кои биле најпознатата гарда на султанот Абдул Хамид 2 и биле активни во периодот од 1890-1908 г. кога нашиот Широк Сокак го носеше тоа име. Траеше до 1908 г. и беше променето во времето на Младотурската револуција. Султанот Абдул Хамид 2 исто така го основал првиот устав и првиот парламент во тогашната Отоманска Империја.