Shirok Sokak 61 Bitola, Macedonia

Маршал Тито

Your Reservation
Check In
Night
Check Out
Rooms
Room 1
Adults
Children

Маршал Тито

Start From35,00€ / Night
Bed2 Single Bed's
Bed1 Sofa
Max People4
ViewGarden
Room Size33 sqm.
WifiYes
Daily Room ServiceYes
Tea/Coffee MakerYes
Flat-screen TVYes
Private BathroomYes
Air ConditioningYes
RefrigeratorYes
BalconyNo

Првата посета на Битола е најверојатно во 1957 година додека официјалната е на 5.11.1961 год. Kога Тито ја посетувал Битола, бил пречекан сo воздишки и аплауз од организираните и воодушевени граѓани кои биле низ целaтa улица Широк Сокак ,тогашна (Маршал Тито),  каде има и слика во самиот апартман каде се гледа како Тито поминувал со возилoтo бидејќи тогаш оваа улица била наменета за сообраќај.