Shirok Sokak 61 Bitola, Macedonia

КУД Стив Наумов

Your Reservation
Check In
Night
Check Out
Rooms
Room 1
Adults
Children

КУД Стив Наумов

Start From45,00€ / Night
Bed2 Single Bed's
Max People2
ViewGarden
Room Size17 sqm.
WifiYes
Daily Room ServiceYes
Tea/Coffee MakerYes
Flat-screen TVYes
Private BathroomYes
Air ConditioningYes
RefrigeratorYes
BalconyNo

Хорот КУД Стив Наумов од Битола долги години престојуваше и работеше во овие простории каде има и спомен плоча поставена на 20.06.1969 година во знак на почит, на совпаѓање на прославата, 25 годишнината од ослободувањето на Битола и прославувањето на 50 години од формирањето на југословенските синдикати под чие покровителство на 05.11.1944 година почнува растот на КУД Стив Наумов… Од тогаш до 1969 година друштвото постигнало значајни успеси што го прославиле и вон границите на нашата земја. Точно баш на ова место, хорот беше раководен под диригентската палка на легендарниот диригент Љубо Трифуновски. Апартманот кој го носи ова име КУД Стив Наумов, воедно беше и канцеларија на самиот диригент Љубо Трифуновски.