Shirok Sokak 61 Bitola, Macedonia

Крал Петар

Your Reservation
Check In
Night
Check Out
Rooms
Room 1
Adults
Children

Крал Петар

Start From90,00€ / Night
Bed1 King Bed
Bed1 Sofa
Max People4
ViewCity, Main Street
Room Size33 sqm.
WifiYes
Daily Room ServiceYes
Tea/Coffee MakerYes
Flat-screen TVYes
Private BathroomYes
Air ConditioningYes
RefrigeratorYes
BalconyYes

Крал Петар бил последниот крал на Србија и првиот на Кралството СХС. Во времето на СХС,  Битола и битолските граѓани имале посебно и значајно место во формирањето и развивањето на новата држава бидејќи таа била колевката на занаетчиството, индустријата, економијата, трговијата и дипломатијата. Затоа нашата најпозната и централна улица Широк Сокак во тоа време (1913) година го добива иметo Крал Петар.