Shirok Sokak 61 Bitola, Macedonia

Конзулат

Your Reservation
Check In
Night
Check Out
Rooms
Room 1
Adults
Children

Конзулат

Start From70,00€ / Night
Bed1 King Bed
Max People2
ViewCity
WifiYes
Room ServiceYes

Апартманот Конзулат е именуван по многубројните конзулати кои се наоѓале во Битола кадe и самата Битола го има епитетот “Конзулски град”. Во тоа време односно во отоманскиот период во Битола имало 15 конзулати. Во денешно време има 12 конзулати, 2 генерални и 10 почесни… Хрватскиот, Словенскиот и Британскиот конзулат за жал се затворени.