Shirok Sokak 61 Bitola, Macedonia

Ататурк

Your Reservation
Check In
Night
Check Out
Rooms
Room 1
Adults
Children

Ататурк

Start From60,00€ / Night
Bed3 Single Bed's
Bad1 Sofa
Max People5
Room Size55 sqm.
ViewCity
Free WifiYes
Daily Room ServiceYes
Tea/Coffee MakerYes
Flat-screen TVYes
Private BathroomYes
Air ConditioningYes
RefrigeratorYes
BalconyYes

Еден од апартманите е посветен на познатиот државник, големиот реформатор на модерна Турција Кемал Ататурк кој во 1899 година завршил средно воено училиште (Мektebi askeri Idadie) во Битола и бил присутен постојано на самиот Широк Сокак  каде и ја запознал првата љубов,  убавата влаинка Елени Каринте.Доказ за оваа забранета љубов е и писмото испратено од Елени Каринте до самиот Кемал Ататурк.